Predstavitev publikacije Kako skrbimo za zdravje?

Novice 18.06.2018
    Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je izdal publikacijo z naslovom Kako skrbimo za zdravje?, v kateri so zbrani podatki pete nacionalne raziskave Z zdravjem povezan vedenjski slog, ki je potekala leta 2016.

Zdravo društvo 2018/19

Novice 08.05.2018
    Nacionalna mreža športno rekreativnih društev medse vabi društva, ki menijo, da se s svojo ponudbo vadbenih programov in promocijskimi aktivnostmi vključevanja posameznikov v redno vadbo, lahko potegujejo za znak kakovosti Zdravo društvo.

Kako se zaščititi na soncu?

Novice 26.04.2018
    Pričela se je pomlad in z njo večja izpostavljenost sončnim žarkom, ki vsebujejo škodljivo ultravijolično (UV) sevanje, ki ga naša čutila ne zaznajo.

Recept za zdravo življenje z gibanjem in športom

Novice 23.03.2018
    OKS je skupaj s partnerji, med katerimi je tudi Športna unija Slovenije pripravil zgibanko Recept za zdravo življenje z gibanjem in športom. Zgibanka je korak v smeri osveščanja sodržavljanov o pomenu rednega gibanja in njegovih pozitivnih vplivih na zdravje posameznika.

SOPA – Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola

Novice 12.03.2018
    Na Nacionalnem inštitutu za javno zdravje so v letu 2016 pričeli s projektom SOPA - Skupaj za odgovoren odnos do pitja alkohola. Projekt bo trajal do konca leta 2020, osnovni namen pa je odpraviti oziroma zmanjšati tvegano in škodljivo pitja alkohola v Sloveniji. K sodelovanju bodo povabili tudi športna društva in druge nevladne organizacije.