Naj tudi vaše društvo postane Zdravo društvo!

• 11.09.2015
  • Ob začetku nove sezone vabimo športno rekreativna društva iz vse Slovenije, da se pridružijo nacionalni mreži Zdravo društvo. Sodelovanje v mreži prinaša nove priložnosti za razvoj vašega društva.
Zdravo društvo je nacionalni projekt za spodbujanje zdravega življenjskega sloga, v katerem sodelujejo društva, ki nudijo programe splošne rekreacije (skupinske vadbe in vodena rekreacija).

Cilji projekta
Ena izmed poglavitnih aktivnosti na projektu je vzpostavitev sodelovanja med zdravstveno vzgojnimi centri in športnimi društvi in sicer v obliki promocije društev in njihovih programov s ciljem usmerjanja posameznikov, ki so zaključili z zdravstveno nego v programe Zdravih društev. Obenem želimo vzpostavit mrežo društev, ki bi sodelovala kot ponudniki oziroma izvajalci vadbenih programov za podjetja, ki se odločijo za izvajanje programa promocije zdravja na delovnem mestu Zdravju prijazno podjetje.

Kaj mreža ponuja društvom?
V tem procesu društvom nudimo strokovno in promocijsko podporo, brezplačno izposojo in ugoden nakup športnih pripomočkov, sofinancirano izobraževanje kadra, pomoč pri vzpostavljanju povezav z zdravstvenimi domovi, organizacijami in podjetji.

Je vaše društvo lahko Zdravo društvo?
Znak kakovosti Zdravo društvo lahko pridobi športno rekreativno društvo, ki izvaja programe športne rekreacije, ki so ciljno in strokovno oblikovani in strokovno vodeni ter skrbi za ozaveščanje udeležencev svojih programov o zdravem življenjskem slogu.

Znak kakovosti Zdravo društvo
Pridobitev znaka kakovosti Zdravo društvo društvom obenem omogoča tudi izvajanje programa telesne vadbe Zdrava vadba ABC, ki smo ga na Športni uniji Slovenije razvili v sodelovanju z zdravstveno in športno stroko. Podrobnejši opis in video predstavitev najdete TUKAJ.

Kako lahko vaše društvo postane Zdravo društvo?
Pristop v mrežo je preprost. Izpolniti je potrebno pristopnico ter kratek anketni vprašalnik s pregledom aktivnosti vašega društva. Na podlagi tega začrtamo nadaljnje aktivnosti za pridobitev znaka kakovosti Zdravo društvo. Pristopnico najdete TUKAJ.

Vsi, ki v navedenem vidite priložnost za vaše društvo, vabljeni, da se nam pridružite!