Test hoje - zabeležite svoj dogodek v knjižico Z gibanjem do zdravja 2016

• 11.01.2016
  • Na podlagi sodelovanja z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje (NIJZ) članice ŠUS vabimo k sodelovanju pri zbiranju podatkov o t.i. občinskih preizkusih hoje na 2 km, ki bodo vključeni v datumsko knjižico Z gibanjem do zdravja 2016.
Podatke o t.i. občinskih testih hoje - preizkus hoje na 2 km, ki je odprt za vse zainteresirane odrasle posameznike in je za udeležence brezplačen, na NIJZ vsako leto zberejo in objavijo v knjižici Z gibanjem do zdravja. Letos k sodelovanju vabijo tudi članice Športne unije Slovenije.

Novost v letošnjem letu je, da bodo podatke zbirali izključno v elektronski obliki. Tako lahko vsak vaš vnaprej planiran dogodek v letu 2016 zabeležite v spleto anketo, ki jo najdete na spodnji povezavi. Vnos podatkov je mogoč do petka, 15.1.2016.

Na NIJZ priporočajo, da vnesene podatke takoj shranite oziroma natisnete za svojo evidenco v pdf-ju in pregledate morebitne tipkarske napake.

Po 15.1.2016 boste na vaš e-naslov (naveden v anketi) prejeli seznam vnesenih dogodkov, ki ga boste lahko ponovno preverili ter ga v primeru morebitnih sprememb tudi popravili. Urejanje popravkov bo potekalo preko iste ankete in sicer do petka, 22. januarja. Na NIJZ posebej poudarjajo, da popravkov in dopolnitev prek direktne e-pošte, navadne pošte in/ali telefona ne bodo sprejemali.

Še nekaj smernic pri organizaciji dogodka:
  • zaželeno je, da dogodek organizirate in/ali izvedete v sodelovanju z lokalnimi partnerji (npr. občino ali zdravstvenim domom)
  • priporočljivo je, da vsako društvo organizira in izvede najmanj en spomladanski in najmanj en jesenski t.i. občinski preizkus hoje na 2km
  • občinski preizkusi hoje na 2 km so odlična priložnost za promocijo vseh preventivnih oziroma ostalih programov športne rekreacije, ki jih v društvu izvajate.