Zdravo društvo se predstavi: Športno in kulturno društvo Capoeira Slovenija

Zdravo društvo se predstavi: Športno in kulturno društvo Capoeira Slovenija

  • 21.01.2014
  • Športno in kulturno društvo Capoeira Slovenija od leta 2008 predstavlja in zastopa svetovno znano šolo capoeire Nação Capoeira. Društvo vodi Urška Habjan pod mentorstvom Mestre Henriqueja Simões.
 
Capoeira je veščina, ki združuje elemente borilne veščine, plesa, igre, glasbe in akrobatike. Opazovalec lahko igro dveh capoeiristov opiše kot ples ali borbo, odvisno od načina njune igre, hitrosti gibov, mehkobe gibanja, uporabe moči itn. Z redno vadbo se naučimo samoobrambe, povečamo gibljivost telesa, pridobimo na telesni moči, izboljšamo koordinacijo v prostoru in razvijemo občutek za ritem. Capoeira je primerna za mlajše in starejše, ženske in moške, bolj in manj razgibane.
 
Poslanstvo društva
Poslanstvo ŠKD Capoeira Slovenija je, da omogoča varno in sistematično vadbo capoeire, da izboljšuje kvaliteto življenja in zdravje vadečih ter da vzpodbuja dobre medsebojne odnose, kar poudarja tudi slogan društva 'Capoeira v dobri družbi'.

Kaj vse počnejo?
Osnovna dejavnost društva je organiziranje začetnih in nadaljevalnih tečajev ter rednih treningov capoeire za otroke in odrasle po vsej Sloveniji. Nekajkrat letno pripravijo tudi (mednarodne) seminarje capoeire, ki jih vodijo priznani mojstri te veščine ter različne predstavitve, animacije in delavnice capoeire. V okviru društva skupina capoeiristov iz Slovenije nastopajo tudi na različnih prireditvah, kot so seminarji, konference, koncerti, športni dogodki ter tako predstavljajo capoeiro širši javnosti.

Sodelujejo pa tudi pri dobrodelnih projektih.

Osnovni podatki:

Naziv: Športno in kulturno društvo Capoeira Slovenija
Naslov društva: Gasparijeva 9, 1000 Ljubljana
Regija: celotna Slovenija
Tel: 041 504 621 (Urška Habjan)
e-mail: capoeira.slovenija@gmail.com
spletna stran: www.capoeiraslovenija.si