Zdravo društvo se predstavi: ŠD Šentvid - Ljubljana

Zdravo društvo se predstavi: ŠD Šentvid - Ljubljana

  • 19.02.2014
  • Športno društvo Šentvid – Ljubljana je v lanskem letu praznovalo že 105. obletnico uspešnega delovanja. Obletnico so proslavili tudi z novo montažno dvorano, ki zagotavlja prostor za košarkarsko igrišče, igrišče za odbojko ter tri igrišča za badminton. Poleg teh so v športno rekreacijskem centru Šentvid na voljo tudi igrišča za odbojko na mivki ter teniška igrišča, organizirajo pa tudi športne piknike za podjetja in njihove zaposlene. Novih možnosti za športne aktivnosti in kvalitetno preživljanje prostega časa pri njih nikoli ne zmanjka.
 
Športno društvo Šentvid – Ljubljana nudi vrsto strokovno vodenih športno-rekreativnih programov kot so vodena vadba za ženske in moške, funkcionalna vadba, aerobika in zdrava vadba ABC. V poletnih mesecih potekata tudi vadba na prostem in vadba na Trim stezi.
 
Poskrbljeno je tudi za rekreativce, ki uživajo v odbojki, malem nogometu in košarki. V društvu so zelo ponosni prav na mlade košarkarje in košarkarice, ki zelo uspešno nastopajo v državnem prvenstvu Košarkarske zveze Slovenije in na mednarodnih košarkarskih turnirjih v tujini, kjer dosegajo odlične rezultate. Otroci svoj trud in motivirano delo na treningih nadgrajujejo z uspešnimi igrami na tekmah, kjer se odlično kosajo s svojimi vrstniki in večinoma domov prihajajo z zmago v žepu. Košarkarska šola za dečke in deklice poteka na številnih osnovnih šolah v Šentvidu in okolici ter je brezplačna.

ŠD Šentvid – Ljubljana vsako leto že tradicionalno organizira raznovrstne športno-rekreativne prireditve, kot so Košarkarski turnir trojk ŠD Šentvid, Dan tenisa v Šentvidu, Dan aerobike, Kros, Turnir v odbojki na mivki, Šentviški dan košarke, Dan ženske veteranske košarke in Šampanjc turnir v tenisu.

Sodelujejo pa tudi pri pripravi festivala v okviru akcije Veter v laseh, kjer za nepozabne spomine otrok poskrbijo s športnimi dogodivščinami in obšportnimi kreativnimi delavnicami.

Osnovni podatki:
Naziv: ŠPORTNO DRUŠTVO ŠENTVID – LJUBLJANA
Naslov društva: Bokalova ulica 14, 1210 Ljubljana – Šentvid
Regija: Osrednjeslovenska regija
Telefon: 040 209 340, Jožica Markovič
E-pošta: sdsentvid@siol.net
Spletna stran: www.sd-sentvid.si