Novi izvajalci programa Zdrava vadba ABC

Novi izvajalci programa Zdrava vadba ABC

  • 19.11.2014
  • Športnim društvom, izvajalcem programa telesne vadbe Zdrava vadba ABC se je v zadnjih šestih mesecih pridružilo šest novih društev. Regijska razpršenost društev zagotavlja, da bo program na voljo vadečim po celi Sloveniji.
Zdrava vadba ABC je program kakovostno strukturirane telesne vadbe, ki je namenjena telesno nedejavnim in manj dejavnim posameznikom. Zasnovan je tako, da vadečim zagotavlja kvalitetno, postopno in varno vadbo. Prvotno je namenjen posameznikom med 20 in 55 letom, posebno prilagojen pa je za tiste, ki se z vadbo ali telesno aktivnostjo srečujejo prvič ter tako idealen tudi za starejšo populacijo.
 
Zdravo vadbo izvajajo športna društva, ki so vključena v mrežo Zdravo društvo. Mrežo trenutno sestavlja 29 društev iz cele Slovenije, med katerimi je 11 aktivnih izvajalcev programa. Le tem se je v zadnjih 6 mesecih pridružilo še šest članic mreže, ki bodo program vključila v svoje aktivnosti do konca novembra: ŠD Ando Hirschmann, DTV Partizan Bakovci, ŠD Tržič, ŠD Gib, TVD Partizan Jesenice in ŠD 3šport.
 
Sicer pa s programom sodelujemo tudi v mednarodnem projektu Move Transfer, ki poteka pod okriljem ISCE, Mednarodno organizacije za šport in kulturo. Cilj projekta je prenos primerov dobrih in uspešnih praks, kako šport in gibanje približati različnim ciljnim skupinam, iz ene organizacije, mesta ali celo države na drugo. Skladno z iniciativo je naš cilj program razširili v čim več društev, ki so že del mreže Zdravo društvo, vendar Zdrave vadbe še ne izvajajo.