Spoznavanje Zdrave vadbe v naravi

Spoznavanje Zdrave vadbe v naravi

  • 21.08.2015
  • Včeraj smo v prečudovitem okolju Rekreacijskega parka Završnica izpeljali delavnico Zdrava vadba v naravi z nordijsko hojo. Skozi serije praktičnih in uporabnih vaj nas je popeljala dr. Maja Pori.
Poudarek tokratne delavnice je bil na prikazu funkcionalnih vaj, ki jih lahko vključimo v katerokoli vadbo ali trening, ki ga izvedemo na prostem po principu Zdrave vadbe. To pomeni, da vadbena enota, ki jo pripravimo, vključuje tako ogrevalni, glavni kot zaključni del, vaje pa se izvajajo v različnih stopnjah težavnosti, odvisno od telesne sposobnosti posameznika.
 
V prvem sklopu smo se tako spoznali s primeri krepilnih in razteznih vaj, pri katerih smo kot glavni pripomoček uporabili palico, klop oziroma mizo ter stopnice. Gre za predmete oziroma pripomočke, ki jih navadno najdemo v parkih, na trim stezah oziroma drugih površinah, namenjenih športu in rekreaciji.
 
V drugem delu delavnice smo se spoznali z osnovami nordijske hoje, od začetniških korakov do kombiniranja treh različnih tehnik hoje. Za sproščen in zabaven zaključek smo se preizkusili še v spretnostni igri lovljenja palic.