Vesela sreda ozavešča o pomenu treznega in aktivnega življenja

Vesela sreda ozavešča o pomenu treznega in aktivnega življenja

  • 28.09.2015
  • V sredo, 7. oktobra bo vesela sreda – brezplačna jutranja vadba, ki se sicer odvija vsako sredo zjutraj v Ljubljani, potekala še v številnih drugih mestih. Urbanim tekačem se bo pri organizaciji dogodka pridružilo društvo Projekt Človek.
Društvo Projekt Človek, nevladna organizacija za rehabilitacijo zasvojenosti, letos praznuje 20 obletnico delovanja. V ta namen organizirajo številne aktivnosti, s pomočjo katerih se trudijo osveščati in seznanjati širšo javnost o pomenu treznega in aktivnega življenja. Veliko teh aktivnosti je športnih, saj je šport ena od vsebin rehabilitacije.
 
Pri tokratni aktivnosti sodelujejo z Urbanom Praprotnikom, profesorjem športne vzgoje, vodjem Urbanih tekačev. Urban je eden od pionirjev pri vodenju rekreativnih tekaških skupin v Sloveniji ter vodja številnih tekaških delavnic, taborov in popotovanj. Med njegovimi vadbami je tudi Vesela sreda - brezplačna jutranja telovadba, ki se izvaja skozi celo leto (s poletnim premorom), ob vsakem vremenu in kjer udeleženci drug drugega spodbujajo k čim večji rednosti treningov. 
 
Vadba prepleta tek, hojo, različne krepilne in raztezne vaje. Sicer pa je cilj, da se ta oblika vadbe razširi na vsa večja slovenska mesta. Da postane Vesela sreda vseslovensko gibanje za zdrave odnose, ki jih gojimo do samega sebe in med seboj. 
 
V sredo, 7. oktobra bodo Urbani tekači in Društvo Projekt Človek združili svoje moči in skupaj pripravili vadbo na vseh lokacijah, kjer ima Društvo Projekt Človek svoje enote in sicer v Ljubljani, Kopru, Kočevju, Ravnah na Koroškem, Novem mestu, Rušah, Škofji Loki in Črnomlju. Vadba bo potekala med 6.15 in 7.15.
 
Vabljeni, da se jim pridružite v čim večjem številu! Prijavnica za sodelovanje na dogodku je na voljo TUKAJ.
 
Dodatne informacije:
Projekt Človek, Igor Stojanov, igor.stojanov@projektclovek.si ali 041 798 889
Urbani tekači, Urban Praprotnik, urban@tekaskitrener.si ali 051 346 897