Triatlonski klub Telemach Ljubljana

• 03.11.2015
  • Mreži Zdravo društvo so je pridružil Triatlonski klub Telemach Ljubljana - klub z več kot 25-letno tradicijo. Vse od svoje ustanovitve leta 1991 do danes se člani aktivno vključujejo v razvoj slovenskega triatlona.
Trenutno delovanje kluba povezuje najrazličnejša področja povezana s triatlonom: vzgojo najmlajših športnikov, mladinski pogon, tekmovalni šport, vključenost v domače in mednarodne športne organizacije, paratriatlon, organizacijo prireditev, itd. Klub odlikuje izredno sproščena in zdrava klima, izkušeno vodstvo, mlada, elana polna trenerska ekipa in seveda veliko število članov, ki jih druži ista stvar - želja po športu, natančneje želja in ljubezen do triatlona.

TriKLi šola triatlona
Vodilo delovanja je vzgoja mladih, ki bodo aktiven način življenja in ljubezen do športa vgradili v svoj sistem vrednot ter vse skupaj prenesli v odraslost. S tem namenom je temelj delovanja društva postala TRIKLI šola triatlona, ki združuje šolarje in dijake. Športni razvoj mladih poteka od najrazličnejših vadbenih vsebin skozi igro in zabavo, preko učenja treniranja, do vadbe za nastop na tekmovanjih. Vadba je 4 krat tedensko na Kodeljevem.

Organizacija tekmovanj
V podporo športa mladih skupaj z Zavodom Planica in Mestno občino Ljubljana v društvu organizirajo regionalno in finalno šolsko tekmovanje v akvatlonu za osnovne in srednje šole. V zadnjem letu je bilo na obeh tekmovanjih skupaj prijavljenih preko 500 otrok. V sodelovanju z medijsko hišo Dnevnik so soorganizatorji Triatlona v Marini Portorož in Čateškega pokala. V letu 2015 pa so po 23. letih znova organizirali triatlon za vse kategorije v Ljubljani.

3D rekreacija v okviru Dnevnikove triatlonske ekipe
Že drugo leto zapored izvajajo projekt Dnevnikova triatlonska ekipa. Cilj projekta je ponuditi zdravo rekreacijo novim športnim navdušencem, ki si želijo 3D vadbo – drugačno, dinamično in družabno.

Članica Triatlonskega kluba Telemach je tudi naša najuspešnejša tekmovalka v zgodovini slovenskega triatlona Mateja Šimic, ki je nastopila na OI v Londonu leta 2012 in je resna kandidatka za nastop na IO 2016 v Riu. Mateja je vzor, kako se s trdim delom in predanostjo lahko naredi tudi nemogoče.

Velik srednjeročen cilj kluba je, da bi tudi triatlon postal pomemben del mesta Ljubljane. V prvi vrsti želijo pridobiti čim več mladih v šport, z organizacijo Telemachovega triatlona mesta Ljubljane pa mestu ponuditi še eno novo tekmovanje in ga v prihodnje razviti v veliko športno rekreativno prireditev.