Zdrava vadba za seniorje

Zdrava vadba za seniorje

  • 15.03.2016
  • Članice mreže Zdravih društev vabimo, da predstavijo programe Zdrave vadbe na največjem portalu za generacijo 50+ na internetu.
Sodobni način življenja je bistveno spremenil življenjske navade ljudi vseh starosti. Pogosto nam zaradi hitrega tempa zmanjka volje in/ali časa, da bi poskrbeli še za zdravo telo. Vozilo v katerega sedemo ob rojstvu, nam je dano samo enkrat in počutje našega telesa je v veliki meri odvisno le od tega, kako skrbimo zanj.

Z Zdravo vadbo poskrbimo, da je naše telo zdravo in vožnja v njem prijetna v vseh življenjskih obdobjih. Z veseljem vam sporočamo, da smo se povezali z največjim portalom za generacijo 50+ v Sloveniji, s Seniorji.Info. Na portalu bomo vsak teden v sodelovanju z našimi strokovnjaki in mrežo zdravih društev, predstavljali različne vsebine in program Zdrave vadbe.

Razjasnili bomo številne teme in vprašanja ter prikazali različne vadbene enote za krepitev telesa ter bralce portala Seniorji.Info povabili, da se vključijo v programe Zdrave vadbe, ki jih izvajajo športna društva, člani mreže zdravih društev.

Predstavili bomo tudi vaje za krepitev mišic medeničnega dna, ki jim program Zdrava vadba namenja posebno pozornost. Te mišice namreč vzdržujejo pravilno lego medeničnih organov, sodelujejo pri zadrževanju urina in blata, prispevajo k stabilnosti hrbtenice in so vitalnega pomena, da se oseba lahko socialno uveljavlja, je telesno dejavna in živi polno življenje. Dr. Miroljub Jakovljević bo pojasnil vpliv telesne dejavnosti na zdravje, kaj se v starosti spremeni in na kaj moramo paziti pri vadbi. V prispevkih pa bodo sodelovali tudi drugi strokovnjaki, ki sodelujejo s Športno unijo Slovenije.

Športna društva, člane mreže zdravih društev vabimo, da se nam pri tem pridružite in se predstavite bralcem portala!