Medsektorski pristopi k promociji telesne aktivnosti

Medsektorski pristopi k promociji telesne aktivnosti

  • 18.05.2016
  • V ponedeljek in torek, 6. in 7. junija Spolint – inštitut za razvoj športa v Ljubljani pripravlja delavnico z naslovom »Medsektorski pristopi k promociji telesne aktivnosti«, na kateri se bodo predstavila tudi mreža Zdravo društvo.
Glavni cilj projekta PASS – »Pysichal activity serving society« je najti in predlagati politične in strateške pristope k promociji telesne aktivnosti v Evropi. Inspiracija projekta je kampanja  Designed to Move, ki poteka na nekaterih drugih delih sveta.
 
Dejstvo je, da je v zadnjih desetletjih telesne neaktivnost med prebivalstvom dosegla svoj vrh. Po podatkih Eurobarometra za področje športa in telesne aktivnosti, je kar 42% evropskih državljanov telesno povsem neaktivnih.
 
Projekt PASS se tako osredotoča na ugotavljanje stopnje, stroškov in posledic telesne neaktivnosti Evropejcev ter povečanje ozaveščenosti in angažiranje ključnih deležnikov. 
 
Delavnica bo potekala v prostorih Zdravniške zbornice Slovenije na Dunajski cesti 162 v Ljubljani v ponedeljek, 6.6.2016 med 14.00 in 18.00 uro ter v torek, 7.6.2016 med 9.00 in 15.00 uro. Program se bo odvijal v angleškem jeziku.
 
Predstavitev projekta Zdravo društvo bo v torek v delu programa predstavitve primerov dobrih praks. Predstavljeni bodo še sledeči projekti:
 
  • Urban Planning institut of Slovenia: HEPA promoting projects (mr. Luka Mladenovič)
  • Ministry of Health: National HEPA strategy (ms. Janja Križman Miklavčič)
  • National Institute of Public Health: Hepa EU (ms. Andreja Backovič Juričan)
  • University of Primorska, Faculty of Education: Continuous professional development of preschool teachers in the field of Physical literacy (mr. Iztok Retar, PhD)
  • Flisek Sports Innovation Company: Changing the game (mr. Mojmir Flisek)
Predstavnike športnih društev, Zdravih društev in vaditelje športne rekreacije vabimo, da se udeležite delavnice ter tako s svojim znanjem in izkušnjami prispevate k pestrosti mnenj in pogledov na predstavljeno področje.