Novo - vadbeni kartončki Zdrava vadba

Novo - vadbeni kartončki Zdrava vadba

  • 13.07.2016
  • Vadbeni kartončki programa Zdrava vadba so dobili novo, svežo podobo. Še več, poleg nabora vaj iz programa na prvi stopnji (ABC) smo pripravili še izbor vaj na nadaljevalni stopnji (DEF) za naprednejše uporabnike. Oba sklopa sta sedaj na voljo v praktičnem in ličnem pakiranju.

Zdrava vadba predstavlja strokovno pripravljen, kakovosten in učinkovit večmesečni program, pri pripravi katerega je sodelovala tako zdravstvena kot športna stroka. Vadba na prvi stopnji (ABC) je namenjena telesno nedejavnim in manj dejavnim posameznikom ter tistim, ki se po raznih poškodbah, boleznih ali nesrečah vračajo v različne oblike gibanja in si tako lahko obnovijo osnovno telesno pripravljenost.

Zdrava vadba DEF pa predstavlja nadgradnjo programa ABC tako po težavnosti kot intenzivnosti in je primeren za telesno bolje pripravljene posameznike. Programu DEF smo dodali še G izziv kot izbor težjih krepilnih vaj za posamezne funkcionalne gibe.

Izbor vaj moči temelji na načelih funkcionalne vadbe, kamor so vključeni osnovni funkcionalni gibi človeka. Prva in deseta vaja v programih A, B in C sta namenjeni mišicam medeničnega dna. Od druge vaje naprej pa se izvajajo horizontalni potiski, iztegi oz. dvigi trupa, horizontalni potegi, upogibi trupa, iztegi nog, vertikalni potiski, bočni upogibi ter suki trupa in vertikalni potegi.

V programih D, E, F in G posebej ne navajamo vaj za mišice medeničnega dna (gre namreč za ohranjanje doseženega stanja z izborom vaje iz programa C). Prav tako so zajeti vsi prej omenjeni funkcionalni gibi, s tem da je večji poudarek na krepilnih gimnastičnih vajah za trup, kjer smo dodali še statične krepilne gimnastične vaje v obliki zadrževanja položaja telesa v oporah.

Kompleta vsebujeta 38 (ABC) oziroma 39 (DEF+G) vadbenih kartončkov s slikovnim prikazom in opisom posamezne vaje za vsako stopnjo oziroma vadbeno obdobje programa. Temu je dodan še opis strukture programa s primeri pripravljalnega in zaključnega dela vadbenih enot.

Vadbeni kartončki so namenjeni tako vaditeljem, strokovnim delavcem kot posameznikom, ki želijo osvojiti načela zdrave in funkcionalne vadbe. Vaditeljem Zdrave vadbe so predvsem v pomoč pri izvedbi posamezne vadbene enote. Zaradi slikovnega prikaza in opisa izvedbe vsake vaje pa so primerni tudi za vadeče kot pomoč pri samostojni vadbi doma.

Cena kompleta vadbenih kartončkov znaša 9,90 EUR z DDV + stroški pošiljanja (po ceniku Pošte Slovenije). Naročilo je možno oddati v spletni trgovini ŠUS.