Na ljubljanskem Tednu športa tudi Zdravo društvo

Na ljubljanskem Tednu športa tudi Zdravo društvo

  • 25.08.2016
  • Med 5. in 10. septembrom se bo v sklopu projekta Razgibajmo Ljubljano odvijal že tretji Teden športa, ki ga organizira združenje športnih zvez Ljubljane ob podpri Mestne občine in številnih partnerjev ter sponzorjev. Na dogodku bomo predstavili tudi projekt Zdravo društvo ter Zdravo vadbo.

Kot poudarjajo organizatorji, Teden športa ni le športni dogodek, niti ni dogodek namenjen le športnikom. Pravzaprav je kljub omenjenemu športu v naslovu dogajanje namenjeno predvsem (pre)velikemu deležu premalo gibalno dejavnega dela prebivalstva.

Na Tednu športa lahko sodelujejo vsa društva, ponudniki gibalnih, rekreativnih in športnih vadbenih programov. Teden športa je za ponudnike vadbe odlična možnost, da na začetku novega šolskega leta in vadbene sezone predstavijo svoje programe, za vse šole, šolarje, posameznike, skupine, starejše in mlajše, aktivne in neaktivne pa teden, ko bodo imeli možnost na enem mestu spoznati športno vadbo in programe športa v Ljubljani.

Prizorišč bo več, največ pa se bo dogajalo v centru mesta, na Kongresnem in Mestnem trgu.

Program

Kam na vadbo - dva dneva vodene vadbe
Prva dva dneva bosta namenjena predvsem vodenim aktivnostim na zunanjih športnih objektih. 5. in 6. septembra bo tako na nekaterih zunanjih športnih objektih potekala popoldanska vodena vadba.

Ali sem fit - dan za nasvete in meritve
7. septembra se bodo med 9. in 13. uro na Mestnem trgu pred Magistratom in na Stritarjevi ulici na stojnicah z nasveti, meritvami in različnimi drugimi zdravju koristnimi programi predstavili Zdravstveni dom Ljubljana, Nacionalni institut za javno zdravje, Zdravstvena fakulteta in druge organizacije. Med njimi bo tudi ekipa Športne unije Slovenije s predstavitvijo projekta Zdravo društvo in programa telesne vadbe Zdrava vadba.

Mini olimpijada - dva športna dneva za šolarje
Četrtek in petek, 8. in 9. september bosta namenjena predstavitvi gibalnih in športnih dejavnosti osnovnošolcev. Natančneje učencem prvega, drugega in tretjega razreda. Na Kongresnem trgu jim bomo pripravili dva športna dneva, na katerih se bo okoli tisoč otrok morda prvič srečalo z nekaterimi športnimi panogami. Dogajanje bodo popestrili tudi znani slovenski olimpijci.

Športna tržnica - vsa ponudba vadbe na enem mestu
Že tradicionalno bo Teden športa zaključila Športna tržnica - najbolj množično obiskan dogodek, ki se bo letos odvijal na Kongresnem trgu in v parku Zvezda. Od 9. do 18. ure se bodo tam vrstile aktivne, interaktivne ali drugačne predstavitve društev, klubov in ostalih zainteresiranih ponudnikov takšnih ali drugačnih programov, ki ponujajo zdrav način življenja, predvsem skozi gibanje, rekreacijo in šport. Med njimi bodo tudi nekatera Zdrava društva. Zaključek dogajanja bo finale v ulični košarki ob 18.00 uri.