Testi hoje in knjižica Z gibanjem do zdravja 2017

Testi hoje in knjižica Z gibanjem do zdravja 2017

  • 11.01.2017
  • Članice mreže Zdravo društvo vabimo k organizaciji testov hoje na 2km, ki bodo vključeni v knjižico Z gibanjem do zdravja 2017.

Preizkus hoje na 2 km je enostaven test telesne vzdržljivosti, ki je še posebej primeren za telesno nedejavne in manj dejavne posameznike med 20. in 65. letom starosti. Testi so za udeležence brezplačni, vsako leto jih izvedejo številni zdravstveni domovi, k sodelovanju pa so povabljena tudi Zdrava društva. Podatke vsako leto zbere Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) in jih objavi v knjižici Z gibanjem do zdravja.

Zdrava društva so v preteklosti že uspešno sodelovala pri izvedbi dogodkov, zato si želimo, da bi se ta praksa nadaljevala tudi v prihodnje. Predstavnike Zdravih društev tako vabimo, da v svojem kraju oziroma lokalnem okolju izvedete dogodek:

  • kot del vašega že obstoječega dogodka, vadbe oziroma prireditve
  • kot samostojni dogodek, ki ga izvedete v sodelovanju z zdravstvenim domom ali drugim lokalnim partnerjem (občina, podjetje ipd.). Dogodek lahko v tem primeru izkoristite tudi za promocijo vseh programov športne rekreacije, ki jih v društvu izvajate.

Podatke o načrtovanih preizkusih hoje na 2 km za leto 2017 posredujete preko spletne aplikacije 1-ka. To storite s klikom na POVEZAVO in nato sledite navodilom. 

V knjižico Z gibanjem do zdravja bodo vključeni vsi dogodki, ki bodo v anketi zabeleženi do petka, 20.1.2017.