Delavnica Zdrave vadbe na strokovnem srečanju NIJZ

Delavnica Zdrave vadbe na strokovnem srečanju NIJZ

  • 18.05.2017
  • ŠUS in NIJZ že več let uspešno sodelujeta na področju promocije redne telesne dejavnosti. Včeraj smo z delavnico Zdrave vadbe sodelovali na strokovnem srečanju v Zrečah.

Letno strokovno srečanje za izvajalce preventivnih programov iz zdravstveno vzgojnih centrov, centrov za krepitev zdravja, referenčnih ambulant družinske medicine in patronažnega zdravstvenega varstva se med 17. in 18. majem odvija v Termah Zreče. Na dogodku, katerega organizator je Nacionalni inštitut za javno zdravje, sodeluje okoli 200 strokovnih delavcev.

Na povabilo NIJZ smo v sklopu sredinega programa sodelovali tudi predstavniki Športne unije Slovenije in sicer s praktično delavnico telesne vadbe Zdrava vadba ABC. Vadbosta za udeležence pripravili in odvodili vodja projekta Zdravo društvo in vaditeljica Ana Radivo ter vaditeljica Bernarda Habe.

Poleg praktične delavnice je bil program telesne vadbe Zdrava vadba ABC predstavljen tudi v sklopu tematske delavnice Izzivi na področju promocije telesne dejavnosti pri različnih ciljnih skupinah in v različnih okoljih, ki jo je vodila Andrea Backović Juričan.

NIJZ in ŠUS sicer že več let uspešno sodelujeta na področju promocije telesne dejavnosti tako v sklopu različnih dogodkov kot izobraževanj ter tudi pri izvedbi nekaterih projektov. V bodoče je težnja obeh organizacij tovrstno sodelovanje še okrepiti, čemur je bil namenjen tudi operativni sestanek predstavnikov obeh ekip, ki je v prostorih ŠUS potekal prejšnji konec tedna.

Zdrava vadba, Zreče, 17.5.2017