Datumi preizkusov hoje na 2 km za leto 2018

Datumi preizkusov hoje na 2 km za leto 2018

  • 20.10.2017
  • Skupaj z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje društva ponovno vabimo k izvedbi testov hoje na 2km, ki bodo vključeni v knjižico Z gibanjem do zdravja za leto 2018.

Tako kot pretekla leta članice ŠUS, še posebej članice mreže Zdravo društvo vabimo, da sodelujete pri izvedbi testov hoje na 2 km. Preizkus hoje na 2 km je enostaven test telesne vzdržljivosti, ki je še posebej primeren za telesno nedejavne in manj dejavne posameznike med 20. in 65. letom starosti.

Test hoje lahko v svojem kraju oziroma lokalnem okolju izvedete kot del dogodka, vadbe oziroma prireditve ali kot samostojni dogodek. V obeh primerih se lahko pri organizaciji oziroma izvedbi povežete z lokalnim zdravstvenim domom in dogodek obenem izkoristite tudi kot priložnost za promocijo društvenih programov športne rekreacije.

Podatke o načrtovanih preizkusih hoje na 2 km za leto 2018 zabeležite preko spletne ankete 1-ka, ki je dostopna TUKAJ. In sicer je vnos datumov možen do 30.11.2017. Za pomoč pri vnosu vam je na voljo ga. Mirjam Rožič iz Nacinalnega inštituta za javno zdravje, ki je dosegljiva na Mirjam.Rozic@nijz.si in 01/520 57 96.

Vsi termini izvedbe testov bodo zbrani v knjižici Z gibanjem do zdravja, ki bo objavljena tako v elektronski kot tiskani obliki.