Razpis programa Zdrava vadba 2022 je odprt

Razpis programa Zdrava vadba 2022 je odprt

  • 01.04.2022
  • Objavljamo razpis za projekt Zdrava vadba, v okviru katerega bo Športna unija Slovenije sofinancirala programe redne telesne vadbe.

ZDRAVA VADBA ABC je prvi večmesečni načrtni program telesne vadbe v Sloveniji, ki je bil zasnovan v sodelovanju s strokovnjaki iz zdravstvene in športne stroke kot preventivno vadbo za spodbuditev in izboljšanje telesne pripravljenosti. Cilj programa je vključitev telesno nedejavnih in manj dejavnih ljudi v primerno zahtevno, redno in varno vadbo, s katero bodo po nekaj mesecih dosegli takšno raven telesne pripravljenosti, da se bodo lahko brez težav vključili v redne programe vadbe, ki zahtevajo osnovno stopnjo telesne pripravljenosti. Vadba je torej namenjena tako nedejavni in manj dejavni populaciji kot tistim, ki se po raznih dogodkih (poškodbe, nesreče, bolezni) vračajo v različne oblike telesne dejavnosti in si tako lahko obnovijo osnovno telesno pripravljenost.

Razpis za projekt je Zdrava vadba je dostopen na povezavi TUKAJ, prijavnica pa na povezavi PRIJAVNICA.

Športne organizacije, ki se bodo vključile v projekt, bodo poleg sofinanciranja organizacije in izvedbe aktivnosti prejele ustrezno strokovno, promocijsko, informacijsko in organizacijsko podporo, s čimer se bo izrazito povečala kakovost, prepoznavnost in obiskanost športno-rekreativnih programov.

Športna unija Slovenije bo sofinancirala organizacijo in izvedbo projekta Zdrava vadba skladno s pridobljenimi sredstvi iz javnih virov za leto 2022 in spremljajočimi razpisnimi pogoji do porabe razpoložljivih sredstev. Društvo oziroma športna organizacija lahko kandidira z VEČ programi (posamezen program najmanj 60 ur), ki morajo biti izvedeni v letu 2022.

V primeru vprašanj in dodatnih informacij pišite na tina.porenta@sportna-unija.si.