EFB meritve v ŠD Ando Hirschmann

EFB meritve v ŠD Ando Hirschmann

  • 23.05.2023
  • V športnem društvu Ando Hirschmann iz Kranja so v tem tednu izvedli testiranje telesne pripravljenosti z Evropsko gibalno značko (European Fitness Badge). Testiranja so se udeležile članice funkcionalne vadbe. Z resnim pristopom in veliko smeha ter zabave so opravile z vsemi nalogami.

Testiranje z Evropsko giibalno značko so v društvu izvedli že četrto leto zapored, tudi letos smo za sofinanciranje poskrbeli v sklopu projekta Zdravo društvo. Športno društvo je namreč že več let nosilec znaka kakovosti Zdravo društvo in izvajalec programa telesne vadbe Zdrava vadba.

Kot je izpostavila vodja programa Martina Hirschmann, ocena telesne pripravljenosti vadečih pripomore k pripravi vadbenih programov, saj je to eden izmed načinov spremljanja napredka v njihovi telesni pripravljenosti. Rezultati testov vadečim omogočijo primerjanje rezultata s posamezniki iste starosti in spola na evropski ravni in so spodbuda in motivacija za vzpostavitev aktivnega življenjskega sloga, individualno svetovanje s priporočili pa da vsakemu posamezniku vpogled tako na dobro razvite sposobnosti kot tudi pomanjkljivosti. Ponovno testiranje čez 6 mesecev ali leto omogoči spremljanje napredka vsakega posameznika.

Izvedbo projekta je omogočilo sofinanciranje Fundacije za šport.