Telesna vadba in aktivnosti za vse generacije v ŠD Rekreativček

Telesna vadba in aktivnosti za vse generacije v ŠD Rekreativček

  • 31.05.2023
  • Športno društvo Rekreativček iz Ajdovščine deluje od leta 2007. Njihov program športno rekreativnih vadb in ostalih aktivnosti je resnično zelo pester. Že nekaj let izvajajo tudi program telesne vadbe Zdrava vadba in so nosilci znaka kakovosti Zdravo društvo.

Kot poudarjajo v društvu, je njihov namen skrbeti za športno rekreativno dejavnost otrok in odraslih v občini Ajdovščina in njeni okolici. S pestrim programom aktivnosti želijo omogočiti, da prav vsak, ne glede na starost in telesno pripravljenost, najde nekaj zase. Poudariti velja, da vse vsebine programov temeljijo na razvoju osnovnih gibalnih sposobnosti in spretnosti, prilagojene pa so posameznim starostnim stopnjam, predznanju in količini vadbe.

Med programi telesnih vadb, ki jih v društvu izvajajo, tako najdemo jogo, aerobiko, pilates, spinning, terapevtsko vadbo, rekreativno vadbo plavanja in tečaje smučanja. Za najmlajše redno izvajajo tudi šolo plavanja in tečaje rolanja. V času šolskih počitnic otrokom ponujajo programe plavanja in smučanja ter tako skrbijo za aktivno preživljanje počitnic.

Vadbe in ostale aktivnosti potekajo redno tako v Ajdovščini kot Vipavi.

Društvo je nosilec znaka kakovosti Zdravo društvo, zelo aktivni pa so tudi v ostalih programih kot so Aktivno staranje, Vadba za zdrav hrbet in Slovenija v gibanju. 

Projekt Zdrava vadba je sofinanciran s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Fundacije za šport. Projekt Zdravo društvo je sofinanciran s strani Fundacije za šport. 

Zdrava vadba v ŠD Rekreativček