Športno rekreacijsko društvo Vrhpolje se predstavi

Športno rekreacijsko društvo Vrhpolje se predstavi

  • 09.08.2023
  • Športno rekreacijsko društvo Vrhpolje je bilo ustanovljeno leta 2002 in vse od takrat velja za enega najbolj aktivnih društev v občini. Ustanovitelj in prvi predsednik, gospod Zdenko Benčič ostaja na čelu društva še danes.

Vse od ustanovitve dalje v društvu izvajajo različne športne programe in aktivnosti, ki predvsem spodbujajo k gibanju v naravi. Ni zanemarljivo tudi to, da se v društvu s svojimi programi približajo ljudem vseh starosti in različnih gibalnih oziroma telesnih sposobnosti.

V društvu so aktivni posamezniki iz lokalnega okolja, ki skrbijo za eno od športnih panog ali rekreacijskih skupin. Za izvedbo Vrhpoljade – največjega vsakoletnega večdnevnega dogodka, ki ga v društvu pripravijo konec junija, pa se povežejo tudi z deležniki na področju kulture in turizma. Vrhpoljada vsako leto ponudi pester športnorekreativni program povezan s kulturno in turistično promocijo kraja. Dogodek med drugim vključuje nogometni turnir, jutranjo telovadbo, pohod po poteh nekdanjih štirih obrti, tek za pokal Primorskih gorskih tekov, turnirja v balinanju in namiznem tenisu ter kolesarstvo z vključenimi ogledi zgodovinskih in kulturnih točk.

Poleg Vrhpoljade v društvu vsako leto poskrbijo za izvedbo športno rekreativnega programa Veter v laseh, ki poteka v sklopu športnih počitnic za mlade. Izpostaviti pa velja tudi vsakoletni turnir v malem nogometu, ki velja za najstarejši malonogometni turnir na Primorskem, odvija se namreč že vse od 80-ih let prejšnjega stoletja.

Za redno telesno aktivnost občanov skrbijo tudi s programi telesnih vadb, ki so predvsem namenjene starejšim.

Društvo je aktivni član Športne unije Slovenije in dolgoletni nosilec znaka kakovosti Zdravo društvo. Projekt Zdravo društvo je sofinanciran s strani Fundacije za šport. 

Športno rekreacijsko društvo Vrhpolje se predstavi