Športno društvo Izlake

Športno društvo Izlake

  • 21.08.2023
  • Športno društvo Izlake pod tem imenom deluje od leta 1998. Društvo je naslednik TVD Partizana Izlake, katerega začetki delovanja segajo v leto 1953. Društvo je nepridobitno in prostovoljno.

Osnovna dejavnost društva je spodbuditi čim večje število ljudi k telesnemu gibanju. To počnejo z organizacijo športnih dogodkov in vadb. V društvu deluje kar pet sekcij: teniška, atletska, namiznoteniška, nogometna in sekcija za splošno rekreacijo. V sklopu te ponujajo raznolike programe telesnih vadb za vse starostne skupine, od predšolskih in šolskih otrok, dijakov do starejših generacij. Med njimi je tudi program Zdrava vadba.

Program se v društvu v letu 2023 izvaja tako za otroke kot odrasle, redno pa se ga udeležuje 57 vadečih. Vadba poteka v telovadnici OŠ Ivana Kavčiča Izlake vsak četrtek med 17.00 in 18.00 uro ter med 16.00 in 17.00 uro. Odrasli vadijo v sredah med 20.00 in 22.00 uro, starejši pa v četrtkih med 18.00 in 19.00 uro. 

Društvo je dolgoletni nosilec znaka kakovosti Zdravo društvo. Redno sodelujejo z lokalnim zdravstvenim domom pri izvedbi testov hoje in ostalih aktivnosti za lokalne prebivalce.

V društvu je aktivnih okoli 200 članov. Kot pravijo v društvu, želijo svojim članom omogočati cenejšo vadbo, udeležbo na športnih dogodkih in popuste v trgovinah s športno opremo. So organizatorji dogodka Tek in pohod po Zagorski dolini, ki ga vsako leto pripravijo v začetku avgusta ter gorskega teka in pohoda na Kalanov hrib. Njihovi člani pa se udeležujejo tudi drugih tekaških in kolesarskih prireditev.

Program Zdrava vadba je sofinanciran s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport in Fundacije za šport. Projekt Zdravo društvo je sofinanciran s strani Fundacije za šport.

Športno društvo Izlake