Bogata ponudba športnih aktivnosti v Medvodah

Bogata ponudba športnih aktivnosti v Medvodah

  • 30.08.2023
  • Športno društvo EFI je bilo ustanovljeno leta 2008 z vizijo razširiti šport v Medvodah na različnih stopnjah, za vse generacije - od otrok do odraslih, neaktivnih in športno rekreativnih posameznikov.

Trenutno društvo šteje 310 članov, ki vadijo v različnih vadbenih skupinah. V društvu so zelo ponosni na svoje člane in vadbene programe. Ponudba le teh je res pestra, saj ponujajo programe tako rekoč za vse generacije. Za najmlajše so na voljo: vadba za predšolske otroke, atletika za šolske otroke, vadba rolanja, poskrbijo pa tudi za organizacijo zabavnih športnih rojstnih dnevov.

Odraslim so namenjeni programi funkcionalne vadbe, tekaške vadbe in fitnes vadbe ter programi kot so vadba za mamice, vadba za nosečnice, vadba za zdrav hrbet in Zdrava vadba. Starejšim pa je namenjen poseben program vadbe za senior-je/ke. Več informacij o programih je na voljo na njihovi spletni strani www.sdefi.si.

So tudi organizatorji medvoškega teka, ki je vključen v projekt Slovenija v gibanju Športne unije Slovenije, na kar so v društvu zelo ponosni. Društvo je nosilec znaka kakovosti Zdravo društvo, ki pomeni prizadevanje pri promociji organizirane, redne in strokovno vodene športno rekreativne vadbe. Med programi, ki jih izvajamo, je namreč program telesne vadbe za zdravje Zdrava vadba. Z izvajanjem programa so v društvi prvič začeli v sezoni 2018/2019, zaradi interesa vadečih pa z vadbo nadaljujejo še danes.

V društvu vsako leto za svoje vadeče pripravijo tudi testiranje telesne pripravljenosti s pomočjo baterije European Fitness Badge, sodelujejo pa tudi pri izvedbi drugih projektov.

V letošnjem letu so v sklopu projekta Zdravo društvo tako izvedli meritve telesne pripravljenosti s pomočjo Evropske gibalne značke, in sicer v dveh terminih. V ponedeljek, 8. maja se je skupine udeležilo 15 vadečih, v petek pa je bilo v dodatni skupini testiranih še 10 vadečih.

Društvo vodi Eufemija Štorga, udeleženka OI v Sydneyu, sicer pa dolgoletna profesionalna športnica ter vaditeljica in trenerka s specializacijo vadbe z najmlajšimi ter odraslimi.

Projekt Zdravo društvo je sofinanciran s strani Fundacije za šport.

 

ŠD Efi