Zdravo društvo se predstavi: ŠD 3šport

• 13.03.2014
  • Športno društvo 3šport z namenom spodbujanja športne aktivnosti med različnimi populacijami v obalno-kraški regiji deluje že šesto leto. Osnovna športna dejavnost društva je triatlon, s poudarkom na predstavitvi tega izredno dinamičnega športa kot aktivnosti, v kateri se lahko preizkusi vsakdo. Zaradi raznolikosti treh športnih disciplin, ki ga sestavljajo, pa je triatlon zanimiv tudi za najmlajše.
Poleg treningov triatlona v društvu izvajajo skupinsko vodeno vadbo plavanja, teka in kolesarjenja. Ljubiteljev gibanja, starejšim in mlajšim tako omogočajo rekreativno vadbo posameznega športa, tistim najbolj zagrizenim pa tekmovalni nivo treniranja.

Zelo številčna je skupina najmlajših članov, ki se v 3šport šoli – splošni vadbi in triatlonski šoli za otroke družijo, učijo in zabavajo na skupinskih treningih plavanja, kolesarjenja in teka, ki jo v društvu izvajajo po osnovnih šolah v obalno-kraški regiji.

Vsako leto junija v središču mesta Koper pripravijo eno najlepših športno rekreativnih prireditev na obali Triatlon za pokal Istre. Dogodek, ki združuje tako šport, humanitarnost kot druženje na obalo privabi marsikaterega športnega navdušenca in obilico gledalcev.

So tudi soorganizator tekmovanja v akvatlonu za otroke iz osnovnih šol obalno-kraške regije, ki ga bodo letos spomladi po lanski uspešni izvedbi ponovno pripravili na Debelem Rtiču.

V društvu se med drugim lahko pohvalijo tudi s številnimi uspešnimi posamezniki tako iz vrst odraslih kot tudi najmlajših.

Aktivnosti:

- triatlon